Orasul-Iasi.Ro

Capitala Moldovei Online - Stiri si Informatii

Banner
Vinurile bune ajung la Iaşi
Luni, 27 Februarie 2012 19:52

Ieşenii vor avea ocazia să deguste vinurile de top ale României în cadrul Zilelor Vinul.Ro, eveniment ce se va desfăşura pe 22 şi 23 martie, la Grand Hotel Traian. Expoziţia cu degustare, organizată de Vinul.Ro în parteneriat cu magazinul Good Point şi hotelul gazdă, are ca obiectiv promovarea vinurilor de calitate şi a culturii acestui produs în rândul consumatorilor

Expoziţia va fi deschisă între orele 13 şi 20, pentru accesul la târg fiind create două tipuri de bilet: unul cu un preţ de 15 lei care permite cumpărătorului vizitarea tuturor producătorilor şi degustarea vinurilor expuse, iar cel de-al doilea, în valoare de 35 de lei, care, pe lângă vizitarea standurilor, mai include şi un prânz „all you can eat” la restaurantul hotelului (deschis până la ora 18).

La Zilele Vinul.Ro va exista şi o Zonă Free Tasting, unde se vor degusta vinuri produse din soiuri celebre din România. De asemenea, vor avea loc seminarii de vin aprofundate, într-o sală specială. În cadrul acestora, producătorii îşi vor prezenta în amănunt produsele şi tehnicile de producere, iar Otilia Chiriţă, doctor în enologie, va susţine un seminar degustativ de aproximativ 50 de minute, în care participanţii vor descoperi diferenţele specifice dintre podgoriile României. Aceste seminarii constituie o bună oportunitate de pregătire atât pentru simplii amatori pasionaţi, cât şi pentru profesioniştii care intenţionează să activeze în domeniu.

În cadrul evenimentului, „Organizaţia Somelierilor din România 2011” va primi înscrieri pentru faza regională pe Moldova a concursului naţional de somelărie, al cărui finală se va desfăşura în toamnă, la Bucureşti.

La Zilele Vinul.Ro Iaşi vor participa următorii producători şi importatori de vinuri: Budureasca,Casa Olteanu, Crama Oprişor, Cramele Recaş, Murfatlar, Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Nicoreşti, Domeniile Sâmbureşti, Heinrig Distribution, LacertA Winery, Nelsand şi Vinarte.

 

Chestionar

Credeti ca e bine ca centrul orasului sa fie inchis traficului auto?
 

Reclama

Banner

Esti aici:  : Home Din presa locala Vinurile bune ajung la Iaşi