Orasul-Iasi.Ro

Capitala Moldovei Online - Stiri si Informatii

Banner
O căruță de bani pentru reabilitarea Palatului Braunstein. Autoritățile ieșene vor ca proiectul să fie finanțat din fonduri europene
Miercuri, 25 Iunie 2014 10:05

Lucrările de consolidare, refuncţionalizare şi refacere a arhitecturii exterioare a Palatului Braunstein, evaluate la 37 milioane lei, s-ar putea face pe fonduri europene.

Intenţia municipalităţii este ca noile funcţiuni ale clădirii să fie de mediatecă, aceasta cuprinzând spaţii comerciale, galerie de artă la parter, cramă, bucătărie, spaţii tehnice la subsol şi restaurant panoramic la mansardă. Lucrările ar urma să fie executate în 30 de luni.

„Este un proiect mai vechi pentru care vrem să încercăm finanţarea pe fonduri europene. Încercăm, în parteneriat, să acoperim acea faţadă şi din motive de securitate, dar şi estetice. Această investiţie este destul de mare, prognozată de către proiectant la circa 37 milioane de lei, ceea ce presupune consolidare, refuncţionalizare şi refacere arhitecturală”, arată oficialii Primăriei.

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

 

Chestionar

Credeti ca e bine ca centrul orasului sa fie inchis traficului auto?
 

Reclama

Banner

Esti aici:  : Home Din presa locala O căruță de bani pentru reabilitarea Palatului Braunstein. Autoritățile ieșene vor ca proiectul să fie finanțat din fonduri europene