Orasul-Iasi.Ro

Capitala Moldovei Online - Stiri si Informatii

Banner
Viitorul celui mai mare spital al Moldovei, jucat la ruletă. Unde va fi amplasat?
Marţi, 10 Februarie 2015 10:52

Experţii care au întocmit studiul care a testat amplasamentele pentru Spitalul Regional de Urgenţe au detaliat în exclusivitate pentru „Ziarul de Iaşi“ criteriile în baza cărora s-au făcut selectarea amplasamentelor şi departajarea.

Primăria a furnizat la mijlocul anului trecut către compania Arhitectis Trust SRL mai multe terenuri aflate în proprietate publică a municipiului. Dintre acestea, doar cinci aveau o suprafaţă mai mare de 5 hectare, minimul necesar pentru a realiza o construcţie precum un spital regional: lângă Antibiotice, în zona ERA Shopping Park, în Moara de Vânt, în curtea interioară a Spitalului „Sf. Spiridon“ şi pe strada Trei Fântâni (fostul poligon auto, pe aşa numitul „Drum al hoţilor“).

În baza analizei, Primăria a propus amplasamentul de la ERA ca prioritar. O decizie finală va fi însă luată în urma discuţiilor cu ministerele implicate în demararea proiectului de construire a spitalului. Terenul de la ERA are şi o problemă importantă, care ar putea tranşată în instanţă: Primăria Miroslava spune că are drept de proprietate asupra suprafeţei în cauză.

(sursa ziaruldeiasi.ro )

 

Chestionar

Credeti ca e bine ca centrul orasului sa fie inchis traficului auto?
 

Reclama

Banner

Esti aici:  : Home Din presa locala Viitorul celui mai mare spital al Moldovei, jucat la ruletă. Unde va fi amplasat?