Orasul-Iasi.Ro

Capitala Moldovei Online - Stiri si Informatii

Banner
Spitalul Regional de Urgențe Iași va fi situat în apropierea complexului comercial Carrefour Era, anunță Primăria
Joi, 17 Martie 2016 21:54

 Spitalul Regional de Urgențe de la Iași va fi situat în apropierea complexului comercial Carrefour Era, pe un teren aflat în partea de vest a municipiului Iași. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al Iașului, Mihai Chirica, după ce a purtat un dialog cu reprezentanții Guvernului și ai Comisiei Europene la București, potrivit Radio Iași.

Reamintim că Iașul a înaintat la Ministerul Sănătății, 5 propuneri de amplasare și o șasea a venit din partea Primăriei comunei Miroslava. Locația de lângă complexul comercial a întrunit cel mai mare punctaj. Valoarea investiției se ridică la 150 de milioane de euro și fondurile vor veni din partea Uniunii Europene, prin intermediul programului operațional Regional.

În țară vor fi construite trei asemenea spitale, la Iași, Cluj și Craiova. Un spital va avea o capacitate de aproximativ 1000 de paturi și vor fi 40 de secții medicale. De asemenea, proiectul prevede si construirea unui heliport.

Investițiile în cele 3 spitale vor trebui finalizate in 3 ani, dotările si echipamentele ulterioare urmând a fi făcute cu ajutorul Băncii Mondiale. Mihai Chirica a mai spus că suprafața pe care va fi construită spitalul este intabulată la Primăria Valea Lupului, dar este dată spre administrare municipiului Iași.

 

(sursa 7est.ro)

 

Chestionar

Credeti ca e bine ca centrul orasului sa fie inchis traficului auto?
 

Reclama

Banner

Esti aici:  : Home Din presa locala Spitalul Regional de Urgențe Iași va fi situat în apropierea complexului comercial Carrefour Era, anunță Primăria